Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-07@00:05:45 GMT

دنیای خیالی "بازی تاج و تخت"، واقعی می‌شود!

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۷۲۷۹۴

دانشمندان نیز در گروه میلیون‌ها طرفدار پر و پا قرص مجموعه "بازی تاج و تخت" (Game of Thrones) هستند و اکنون نیز با الهام از این مجموعه کاری خارق العاده انجام داده‌اند. آفتاب‌‌نیوز : به نقل از دیلی میل، دانشمندان پس از دیدن مجموعه مذکور، به دلیل وجود مناظر خیالی بسیار زیبا تصمیم به شبیه‌سازی آب و هوایی آن مناطق گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دانشمندان بر این باورند که می‌توان از ساختار کوه‌ها، آتشفشان‌ها و مناظر بازی تاج و تخت برای ساخت نقشه زمین‌شناسی استفاده کرد.
به گفته آنها ساختار دو قاره خیالی "وستروس" (Westeros) و "اسوس" (Essos) می‌تواند به ما در ایجاد نقشه تکتونیکی و درک فرآیندهای زمین شناسی کمک کند.
"صفحات تکتونیکی" (Tectonic plates) صفحات در حال حرکتی هستند که سنگ‌کره یا لایه بیرونی سیاره ما را تشکیل می‌دهند. سنگ‌کره یا لیتوسفر پوسته‌ای سفت و سخت است. سنگ‌کره خارجی‌ترین لایه سیاره است. سنگ‌کره در زمین شامل پوسته بخشی از گوشته نزدیک به پوسته‌ است و در مقیاس‌های زمانی از هزاران سال یا بیشتر دارای رفتار الاستیک بوده‌است. این نقشه چشم اندازه‌های مختلف این دنیای خیالی را نشان می‌دهد.
محققان می‌گویند حتی در دنیای خیالی مجموعه بازی تاج و تخت نیز فرآیندهای زمین‌شناسی مانند حرکت صفحات تکتونیکی، زمین لرزه‌ها و فوران‌های آتشفشانی نیز دلیل ایجاد کوه‌ها و ایجاد اقیانوس‌های وسیع هستند.
دانشمندان امیدوارند ایجاد این نقشه بتواند به افراد در درک بهتر علم صفحات تکتونیک کمک کند؛ زیرا با دانستن این علم ما می‌توانیم ساختار زمین در گذشته، حال و آینده را بهتر درک کنیم.
دانشمندان طی این مطالعه نقشه‌های تکتونیک زمین‌شناسی را با استفاده از نرم‌افزاری موسوم به "جی پلیتس" (GPlates) ساختند. نرم افزار جی پلیتس را آنها پیش‌تر در دانشکده علوم زمین دانشگاه سیدنی توسعه داده بودند.
دانشمندان پس از تهیه نقشه، انیمیشنی را نیز توسعه داده و منتشر کردند که طی آن می‌توان مدل نقشه دو قاره "وستروس" (Westeros) و "اسوس" (Essos) را مشاهده کرد. روند داستان عموماً در قاره وستروس اتفاق می‌افتد. قاره‌ای با مساحتی در حدود ۷ میلیون مایل مربع که قسمت شمالی آن به‌طور وسیع کاوش نشده و سرد و ناشناخته است. وستروس از این جهات شباهت‌هایی به آمریکای جنوبی دارد. در وستروس فصل‌ها نظم خاصی نداشته و ممکن است سال‌ها به‌طول بینجامند. در آغاز داستان ترانه یخ و آتش، وستروس در حال سپری کردن تابستانی ۱۰ ساله است که بسیاری در هراسند که مبادا زمستانی به‌همین درازا نیز در پیش باشد.
به گفته دانشمندان، زمین‌شناسی نقش بسیار مهمی در این فیلم دارد؛ چراکه به عنوان مثال طی فیلم می‌توان مشاهده کرد که "دراگون گلس" (Dragonglass) (مهمترین سنگ ابسیدین یا شیشه آتشفشانی) و فولاد والیریان از صخره‌های آتشفشانی اطراف قلعه "دراگون استون" (Dragonstone) استخراج می‌شوند.
طی این مطالعه محققان احتمال دادند که قاره‌های وستروس و اسوس ۲۵ میلیون سال پیش به منظور ایجاد "دریای نرو" (Narrow Sea) از بین رفته‌اند.
بازی تاج‌وتخت یک مجموعه تلویزیونی آمریکایی به سبک خیال‌پردازی حماسی است که توسط "دیوید بنیاف" (David Benioff) و "دنیل. بی. وایس" ( Daniel B Weiss) برای شبکه اچ‌بی‌او ساخته شده‌است. این مجموعه برگرفته از پرفروش‌ترین مجموعه داستان‌های فانتزی"ترانه یخ و آتش" (A Song of Ice and Fire) اثر "جرج ریموند ریچارد مارتین" (George Raymond Richard Martin) است.
یافته‌های این مطالعه در مجله The Conversation منتشر شد.

ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: تاج و تخت سریال تاج و تخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۲۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیدا یوسفی بازیگر «زودیاک»: دوستداران قصه‌های واقعی رئالیتی‌شوها را می‌بینند

شیدا یوسفی که تجربه بازی در سینما، تلویزیون، تئاتر و شبکه خانگی را در کارنامه‌اش دارد، پیش از شروع فعالیت حرفه‌ای خود در سینما و تئاتر در حوزه منشی صحنه مشغول بوده و نخستین تجربه حرفه‌ای خود و بستر معرفی‌اش به جامعه را سریال «ممنوعه» می‌داند.

این هنرمند پس از حضور در تلویزیون، وارد پلتفرم‌های شبکه خانگی شده و تا امروز در رئالیتی‌شوها و سریال‌های مختلفی نقش‌آفرینی کرده و بازیگری را به صورت حرفه‌ای دنبال می‌کند. حضور او در فصل دوم گیم‌شوی «زودیاک» بهانه‌ای شد تا با او به گفت‌وگو بپردازیم.

چه شد در گیم‌شوها حضور پیدا کردید؟ 

این روزها بازی مورد علاقه‌ام مافیاست. نخستین باری که بازی در «شب‌های مافیا» را تجربه کردم، شرکت‌کنندگان برنامه فقط خانم‌ها بودند که با یک ماه تمرین، بازی را یاد گرفتم. از آن زمان هم در همه مسابقات مافیا حاضر بودم. از سری اول «زودیاک» به بعد هم، هفته‌ای دو بار جدا از تمرینات با بچه‌ها جمع می‌شویم و بازی می‌کنیم و این بازی برایم بسیار جذاب شده در حدی که گاهی در دورهمی‌های خانوادگی حوصله‌ام سر می‌رود و دوست دارم با دوستانم مافیا بازی کنم.



با کدام فیلم یا سریال به مردم معرفی شدید؟

به نظر خودم سریال «ممنوعه» سبب معرفی من به مردم شد که نخستین کارم در شبکه خانگی بود. در این سریال جزو نقش‌های اصلی بودم که سبب شد بیشتر دیده شوم. البته طبق تجربیات من تا امروز، مخاطبان صداوسیما و نمایش خانگی دو دسته کاملاً مجزا از هم هستند. به عنوان مثال در شهرستان‌ها جوانان من را به واسطه حضورم در «شب‌های مافیا» یا «مافیا زودیاک» و حتی «ممنوعه» که تماماً تولید شبکه نمایش خانگی هستند می‌شناسند اما افراد مسن‌تر به واسطه نقشم در سریال‌های صداوسیما با من آشنا هستند.

شما در صداوسیما هم سابقه حضور در سریال‌های پرمخاطبی مثل «نون‌خ»، «بچه مهندس» و آثار دیگر را دارید، به عنوان یک بازیگر، حضور در صداوسیما برای شما دلنشین‌تر است یا در نمایش خانگی؟

هر کدام از این مدیوم‌ها مزایای خوش را دارد، اما مسائلی هست که شاید در هیچ کجای دنیا از لحاظ مناسبات دغدغه بازیگران نباشد مثلاً طراحی لباس یا گریم در صداوسیما بسیار سختگیرانه است اما در شبکه نمایش خانگی بازیگران فضای آزادتری دارند. بازی در محصولات پلتفرم‌های نمایش خانگی جذابیت خودش را دارد. مخاطب ایرانی این روزها درگیر برنامه‌ها و سریال‌های خانگی شده و مورد پسندش است حتی به نظرم در جامعه امروز مردم به حدی دغدغه فکری دارند که سریال‌های طولانی را پس می‌زنند و به دنبال مینی‌سریال‌ها می‌روند و آن‌ها را راحت‌تر می‌پذیرند.

تکرار ساخت رئالیتی‌شو در مورد بازی مافیا مخاطب را خسته نمی‌کند؟

شخصاً «زودیاک» را از تمام بازی‌های مافیا بیشتر دوست دارم و فکر می‌کنم کسی که بازی مافیا را دوست داشته باشد درگیر این سناریو و این برنامه می‌شود. یکی از جذابیت‌های این بازی این است که حتی اگر بازیکن حرفه‌ای هم باشید، ممکن است در روند بازی دچار اشتباه‌های جبران‌ناپذیری بشوید که این دقیقاً مثل زندگی ماست که سراسر تجربه است و قطعاً از اشتباهاتمان درس بیشتری می‌گیریم. ضمن اینکه مافیا بازی خسته‌کننده‌ای نیست زیرا حتی در جمع‌های خصوصی هم هیچ وقت دست‌ها تکراری نمی‌شود و همیشه بازی‌ها و اتفاق‌های جدید رخ می‌دهد.

از طرفی هم فکر می‌کنم بازی خانم‌ها و آقایان با یکدیگر روند برنامه را بهتر کرده چون معمولاً در بازی، خانم‌ها کمتر به هم اعتماد می‌کنند یا با هم تعارف و رودربایستی دارند اما زمانی‌ که در بازی خانم‌ها و آقایان کنار هم حضور دارند، بازی حرفه‌ای‌تر می‌شود. همچنین حضور شخصیت‌های معروف ورزشی یا اهالی موسیقی در برنامه، مخاطبان برنامه را بیشتر کرد. «زودیاک» بستری برای مخاطب ایجاد کرد تا رفتار و احساس افراد مورد نظر را ببیند و آن را حس کند.


در گذشته بسیاری از هنرمندان با این تفکر که حضور در رئالیتی‌شو می‌تواند آینده شغلی آن‌ها را تهدید کند در این برنامه‌ها شرکت نمی‌کردند، امروز این تصور چقدر تغییر کرده است؟

برای پاسخ به این پرسش از خودم مثال می‌زنم، من در حوزه بازیگری تحصیلات آکادمیک دارم و قطعاً شغل خودم را بازیگری می‌دانم اما دوست دارم در برنامه‌های اینچنینی نیز حضور داشته باشم. برنامه‌های رئالیتی‌شو جذابیت‌های خاص خود را دارند که علاوه بر سرگرمی و جذابیت، از لحاظ اقتصادی نیز برای شرکت‌کنندگان قابل توجیه است که با توجه به وضعیت خود مجاب به حضور در این برنامه‌ها بشوند. گذشته از این مسائل، همان طور که خانم «شبنم مقدمی» در رئالیتی‌شو «صداتو» به عنوان داور حضور دارد یا «محسن کیایی» به عنوان مجری به این برنامه می‌آید، به همین صورت تمام بازیگران کم‌کم به سمت این برنامه‌ها خواهند آمد زیرا رئالیتی‌شوها معمولاً مورد پسند مردم واقع می‌شوند و مگر غیر از این است که ما بازیگران یکی از اهداف اصلیمان سرگرم کردن مردم و ساخت اوقاتی خوش است؟ مثلاً مردم در برنامه «صداتو» به صدای یک شخص عادی که در نانوایی کار می‌کند اما صدای خوبی دارد و آواز می‌خواند گوش می‌کنند و لذت می‌برند، بنابراین کسی که دوست دارد قصه بشنود تماشای برنامه‌های رئالیتی‌شو را انتخاب می‌کند.

دیگر خبرها

  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • درخشش ستاره جنجالی: ایکاردی واقعی برگشت!
  • شیدا یوسفی بازیگر «زودیاک»: دوستداران قصه‌های واقعی رئالیتی‌شوها را می‌بینند
  • شیدا یوسفی بازیگر «زودیاک»: دوستداران قصه‌های واقعی رئالیتی‌شو ها را می‌بینند
  • این فناوری زمین را از گزند سیارک ها حفظ می کند
  • حمایت بی‌وقفه زیدان از رئال، حتی در دنیای سرعت
  • صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان در قم تشکیل می‌شود
  • بیش از ۵ هزار نفر در خوزستان آموزش‌های مهارتی را در محیط کار واقعی فرا گرفتند
  • اطلاعات نامطمئن جیمزوب از حیات فرازمینی
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی